[[TitleIndustry]]

Magnetna zona zavojnice od nehrđajućeg čelika 304

Date:Nov 29, 2018


Nehrđajući čelik, koji se obično koristi kao ukrasna cijevna ploča, uglavnom je austenitni materijal 304, uglavnom nemagnetski ili slab magnetni, ali zbog taljenja uzrokovanog fluktuacijama u kemijskom sastavu ili različitim stanjima obrade može se pojaviti i magnetski.

304 nehrđajući čelik nakon hladne obrade, struktura tkiva će također biti pretvorena u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, više martenzit konverzije, veći magnetizam čelika. Kao šarža čelične trake, proizvodnja tube76 cijevi, nema očiglednog magnetnog smisla, proizvodnja .B9.5 tube.Zbog velikog magnetnog osjećaja deformacija ugla je očigledna, proizvodnja četverokutne cijevi jer je deformacija veća od kružna cijev, posebno sklopivi dio, deformacija intenzivnijeg magnetizma je očiglednija.


304 stainless steel coil magnetic zone


Da bi se potpuno eliminisala magnetna svojstva čelika 304 uzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo se može obnoviti obradom visoke temperature, čime se eliminiše magnetizam.

Konkretno, zbog gore navedenih razloga uzrokovanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304, i drugim materijalima od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam ugljičnog čelika uopće nije isti, tj. 304 čelični magnetizam uvijek pokazuje slab magnetizam.Par: Karakteristike sanitarne cevi od nerđajućeg čelika

Sljedeći: Kako izvoditi metodu površinske obrade ploča od nerđajućeg čelika od 304L i mehaničku metodu brušenja površinske obrade