[[TitleIndustry]]

Kako zadržati Kaljenje

Date:Nov 22, 2018


Uglavnom se koristi kao ojačani i očvršćeni tretman čeličnih materijala, koji se takođe koriste u obojenim i nemetalnim materijalima. Kaljenje čelika i homogena homogena heterogena faza formirane grejanjem su austenit, a ne-ravnotežna faza niske temperature zona dobijena hlađenjem je martenzit ili bainit. Kaljenje čelika i homogena heterogena faza visoke temperature formirane grejanjem su austenit, a ne-ravnotežna faza zona niske temperature dobijene hlađenjem je martenzit ili bainit.


How to keep Quenching


Kaljenje je jedno od osnovnih sredstava za jačanje čeličnih materijala. Martensit iz čelika je najteži u čvrstom tkivu na bazi gvožđa, tako da kaljenje čeličnih delova može dobiti visoku tvrdoću i visoku čvrstoću. Međutim, krhkost martenzita je veoma velika, i postoji veliki unutrašnji stres za unutrašnje stajanje u čeličnim dijelovima nakon kaljenja, tako da nije pogodan za direktnu primjenu i mora biti kaljen.


How to keep Quenching


Par: Kako izvoditi metodu površinske obrade ploča od nerđajućeg čelika od 304L i mehaničku metodu brušenja površinske obrade

Sljedeći: Istorija 316 priča o uspjehu od nerđajućeg čelika Capillary tube