[[TitleIndustry]]

Kako obrađivati čelik?

Date:Jul 04, 2019

Kako obrađivati čelik?

Proces čelika uključuje uglavnom proizvodnju željeza, proizvodnju čelika i valjanje čelika, koji su ukratko objašnjeni kako slijedi:

1. Izrada gvožđa: To je proces redukcije gvožđa u sinterovoj i rudnoj sili. Koks, sinter i ruda iz gruda, zajedno s malom količinom krečnjaka, šalju se u visoke peći za topljenje u tekuće svinjsko željezo (željezna voda), koje se zatim šalje u čeličani kao sirovinu za proizvodnju čelika.

2. Izrada čelika: uklanja sirovine, sumpor, fosfor i ostale nečistoće iz sirovina (željezna voda i otpadni čelik itd.) I dodaje odgovarajuće legirane komponente.

3. Kontinuirano lijevanje: Ramoljeni čelik kontinuirano se ubrizgava u vodeno hlađeni proizvod kroz međuprodukt, a nakon što se očvrsne u školjci, izvlači se iz kristalatora stalnom brzinom, a zatim hladi vodenim raspršivanjem. Nakon svih stvrdnjavanja, on se siječe na označenu Duljinu kontinuiranog lijevanja gredice.

4. Valjanje: kontinuirano liveni čelični ingoti i kontinuirano livenje gredice valjaju se u različite vrste čelika u različitim valjaonicama vrućim valjanjem.

Postoje tri glavne metode taljenja: indirektna izrada čelika, direktna izrada čelika i smanjenje taljenja.

1. Indirektna metoda izrade čelika. Sastoji se od dva koraka: izrada željeza iz visoke peći i izrada željeza za konverziju. Željezna ruda se prvo topi i reducira u sirovo željezo (s visokim udjelom ugljika), a zatim se sirovo željezo uvodi u peć za proizvodnju oksidacije i rafiniranja u čelik, što je glavna metoda masovne proizvodnje suvremenog topljenja čelika.

2. Direktna metoda izrade čelika. Način topljenja čelika u željezo jednim korakom. Umjesto upotrebe visokih peći i skupog koksa, metoda koristi željeznu rudu u peći za izravno smanjivanje kako bi se smanjio ugljenični (<1%), polu-rastaljeni="" hemit="" koji="" sadrži="" nečistoće="" s="" plinom="" ili="" čvrstim="" redukcijskim="">

3. Metoda smanjenja topljenja. Metoda za izradu gvožđa koja nije u visokim pećima, pri kojoj se željezna ruda na rastopljenom stanju na visokoj temperaturi redukuje do metala željeza, a potom se konvencionalnim pretvaračem rafinira u čelik.

Kontaktirajte nas e-poštom: info@sxht-group.com


Par: Što je martensitni nehrđajući čelik?

Sljedeći: Kako se čelik otporan na habanje može koristiti i kako ga obraditi?