[[TitleIndustry]]

Kako riješiti deformaciju zavarivanja i izgaranja tankog nehrđajućeg čelika

Date:Jun 19, 2019

Najteži problem zavarivanja tankog nehrđajućeg čelika je trošenje i deformacija zavarivanja. List od nehrđajućeg čelika ima mali stepen suzdržanosti. Lokalno se zagrijava i hladi tijekom postupka zavarivanja, formirajući nejednoliko zagrijavanje i hlađenje, a zavarivanje će proizvesti nejednako naprezanje i naprezanje. Kada je uzdužno skraćivanje zavara više od određene vrijednosti na rubu tanke ploče, ozbiljnija valovita deformacija utjecat će na kvalitet oblika radnog predmeta.

Glavne mjere za rješavanje problema izgaranja i deformacije tijekom zavarivanja lima od nehrđajućeg čelika su:

1. Strogo kontrolirajte ulaz topline na zavarene spojeve i odaberite odgovarajući način zavarivanja i parametre postupka (uglavnom struja zavarivanja, lučni napon, brzina zavarivanja).

2. Općenito, male mlaznice se obično koriste za zavarivanje tankih ploča, ali preporučujemo da se što veći promjer mlaznica koristi tako da površina zaštite zavarivanja tijekom zavarivanja bude veća, što može učinkovito i dugo vremena izolirati zrak, tako da da se zavarivni šav bolje formira. Snažan antioksidativni kapacitet.

thin stainless steel

3. Kod đ1 volframove šipke oštrina brušenja trebala bi biti oštrija, a duljina volframove šipke koja izlazi iz mlaznice treba biti što duža, zbog čega će se osnovni materijal brže otopiti, tj. temperatura taljenja Rast je brži i temperatura je koncentriranija, što nam omogućava topljenje što je brže moguće i ne dozvoljava porast većine majčinske temperature, tako da područje na kojem se mijenja unutarnji stres materijala postaje manji, tj. a u konačnici se smanjuje i deformacija materijala.4. Dimenzije montaže moraju biti precizne, razmak sučelja je što je moguće manji. Jarak je malo veći i lakše ga je spaliti ili se formira veća zrnca zavarivanja.

5, moraju koristiti učvršćivanje s tvrdom uvezom s ujednačenom ravnotežom sile stezanja. Ključno zavarivanje lima od nehrđajućeg čelika je obratiti pažnju na: strogo kontrolirati linijsku energiju na zavarenom spoju i nastojati smanjiti unos topline što je više moguće u premisi dovršetka zavarivanja, smanjujući na taj način zonu zahvaćenu toplinom i izbjegavajući gornjih nedostataka.

image

6. Odabir razumnog slijeda zavarivanja posebno je važan za kontrolu zaostale deformacije zavara. Za strukturu simetričnog zavara treba koristiti što simetričnije zavarivanje. Za asimetričnu strukturu, jedan s manje zavara i jedan s više zavara. Jedna strana. Deformacija zavara je dovoljna da ispravi deformaciju prednje strane kako bi se smanjila ukupna deformacija.

7. Najbolji list nehrđajućeg čelika je lasersko zavarivanje 0,1MM može se zavariti, veličina laserske tačke se može slobodno podesiti, može se dobro kontrolirati. Omjer deformacije takođe nije prisutan.


Par: Kako se čelik otporan na habanje može koristiti i kako ga obraditi?

Sljedeći: Različite metode održavanja oko 304 i 316 nehrđajućeg čelika