[[TitleIndustry]]

Martensitic Aging Steel

Date:Oct 09, 2018


Martensite Aging Steel je jedan od čeličnih čelika visoke čvrstoće. Prednosti ovog izuzetnog čelika je proces toplotnog tretmana jednostavan i praktičan, nakon rešenja mehaničke obrade pre starenja, deformacije toplotnog tretmana, performanse obrade i performansi zavarivanja su veoma dobre. Proces toplotnog tretmana i svojstva martenzitnih starenja su prikazani u donjoj tabeli. U posljednjih nekoliko godina, široko se koristi inostrana upotreba martenzitnog čeličnog kalupa, ali u domaćim uslovima, zbog čelika starenja sa martenzita koji sadrže ni, Co i druge elemente plemenitih metala i visok sadržaj, skupo, teško je primijeniti široko. Ova vrsta čelika se uglavnom koristi za precizno kovanje kalupa i plastične kalupe.

store-steel9853g.jpg

Tipični martensitički čvrstoće za starenje najčešće se koriste u klasama koje se klasifikuju po snazi: 18Ni (200), 18Ni (250), 18Ni (300) i 18Ni (350).


U posljednjih nekoliko godina, neke zemlje su razvile mnoge varijante čeličnih vrijednosti čelika za martenzitno starenje, posebno ne-kobaltovog martenzitnog čelika starenja sa dobrim osobinama.


Primjena martenzitnih starenja za čišćenje se široko koristi u uključivanju rakete motora, rakete, ubrzanje redukcije izotopa uranijuma, helikopterske opreme za sletanje, posude visokog pritiska, šarke, stepena prenosa, ležaja, senzora visokog pritiska, spajanja, opruge, as kao i ekstruziona ploča od aluminijumske legure i livenog metala, precizni pljosnati, hladno-štancni kovani i drugi alati.

Par: rđe razlog cevi od nerđajućeg čelika

Sljedeći: Stanje hladno vučene (valjane) isporuke