[[TitleIndustry]]

meka magnetna legura

Date:Oct 10, 2018


Može se podijeliti u nisko-ugljični električni čelik i Amkotie, silikonski čelik, meka magnetska legura nikla i željeza, meka magnetska legura željeza i kobalta, meke legure željeza i silicijuma, itd., U industriji energije, uglavnom u višem magnetskom polju sa visokim magnetskim čulom i niskim gubitkom jezgre legure. U industriji elektronike glavna je upotreba niskog ili srednjeg magnetskog polja visoke propustljivosti i male koercivnosti legure. Na visokim frekvencijama potrebna je tanka traka ili legura višeg otpora. Obično su napravljene od ploča ili traka.

KIMBERLY PIPE 12- (300).jpg


Područje njegove petlje histereze je malo i usko, koerciivnost je uglavnom manja od 800a / m, visoki otpor, mali gubitak vrtložne struje, velika propusnost, magnetski osjećaj velike zasićenosti. To se uglavnom prerađuje u ploče i trake. Pripremljena je metoda taljenja. Koristi se uglavnom u električnim aparatima, telekomunikacijskoj industriji, raznim komponentama željeznih jezgara (poput željeznog jezgra transformatora, relejno željezno jezgro, prigušnicom itd.). Najčešće korištene meke magnetske legure imaju električni čelik s niskim udjelom ugljika, Amkotie, silikonski čelik, mekanu magnetsku leguru nikal-željezo, meku magnetsku leguru željeza-kobalt, meke legure željezo-silicij i tako dalje.

Magnetske legure podložne magnetizaciji pod vanjskim magnetskim poljem i koje uklanjaju magnetski tok nakon magnetske indukcije (magnetizam) u osnovi nestaju. Područje petlje histereze je malo i usko, a koercivitet (Hc) je uglavnom manji od Oe (vidi legure preciznosti). Krajem 19. stoljeća motorna i transformatorska jezgra izrađena su od čelika sa niskim udjelom ugljika. Više magnetnih čelika od silikonskog čelika iz 1900. godine brzo je zamijenio blagi čelik koji je korišten za proizvodnju proizvoda za energetsku industriju. Legura NI-FE uvedena je 1917. godine kako bi zadovoljila potrebe telefonskog sistema u to vrijeme. kasnije su za posebne namjene predstavljene Fe-co legure (1929), legure fe-si (1936) i Fe-al legure (1950) s različitim magnetskim svojstvima. Kina je započela proizvodnju vruće valjanih limova od silikonskog čelika 1953. U kasnim 50-ima počeli smo proučavati meke magnetne legure poput NI-FE i fe-co, a počeli smo proizvoditi neke od glavnih mekih magneta 60-ih godina. Proizvodnja hladne valjane trake od silikonskog čelika počele su 70-ih.


Par: Austenitic 303 nehrđajući čelik koji se lako reže

Sljedeći: Ministarstvo trgovine: Cijene čelika porasle su 1,1% prošle sedmice