[[TitleIndustry]]

Metode rezanja od obostranog nehrđajućeg čelika

Date:Jun 21, 2019

Procesi koji se obično koriste za austenitne nehrđajuće čelike i karbonske čelike mogu se koristiti za dvostrano rezanje nehrđajućeg čelika, ali potrebna su neka podešavanja parametara kako bi se prilagodila mehaničkim i toplinskim svojstvima.

1. Rezanje

Duplex nerđajući čelik je teže vidjeti od ugljičnog čelika zbog njegove visoke čvrstoće, visoke stope očvršćivanja i nedostatka inkluzija koji djeluju kao razbijači iverica. Mašine sa visokim pogonom, snažni sistemi za ispravljanje lista testera, grube noževe pile, brzine rezanja s malim do srednjim brzinama, teški dodaci i odgovarajući protok rashladne tečnosti (poželjno kombinacija podmazivanja i hlađenja). Emulgator omogućava da list pile prenosi prijenos rashladno sredstvo na radni komad, itd. kako bi se dobili najbolji rezultati. Brzina rezanja i brzina punjenja trebaju biti slični onima od 316 austenitnog nehrđajućeg čelika.

2. Seći

Dvostrani nehrđajući čelik se izrezuje na istoj opremi kao i nehrđajući čelik 304 i 316 i obično ne zahtijeva posebno podešavanje. Međutim, zbog velike čvrstoće na smicanje duplex nehrđajućeg čelika, potrebno je povećati smicarsku silu ili smanjiti debljinu smicanja.

Za toplo valjane i hladno valjane listove, smična čvrstoća nehrđajućeg čelika je oko 58% vlačne čvrstoće. Prema stvarnom omjeru posmične čvrstoće, dupleks nerđajući čelik ponaša se kao deblji nehrđajući čelik 316. Stoga se u određenom smicanju maksimalna debljina dupleksnih nehrđajućih čelika 2304 i 2205 može rezati na oko 75% debljine nehrđajućeg čelika 304 i 316, dok je maksimalna debljina koju se može rezati super dupleks nerđajući čelik obična austenitna 65 % nehrđajućeg čelika u tijelu.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Rezanje

Urezi s dvostrukim čeličnim zavojnicama i trake mogu se koristiti za rezanje zavojnica od nehrđajućeg čelika. Duplex zavojnica od nehrđajućeg čelika dovodi se iz alata za odmatanje i prolazi kroz kružno sječivo donjeg držača alata na liniji proreza, a kolut za namatanje premotava odrezanu čeličnu zavojnicu. Položaj noža za rezanje može se prilagoditi željenoj širini proizvoda zavojnice. Budući da je čvrstoća dvostrukog nehrđajućeg čelika veća od snage austenitnog nehrđajućeg čelika, trošenje alata za rezanje i stabilnost ivice teško je kontrolirati. Održavanje dobre kvalitete uzdužne ivice dvostrane zavojnice od nehrđajućeg čelika zahtijeva upotrebu umetaka od čeličnog alata ili karbida.

4. Probijanje

Probijanje se može shvatiti kao težak oblik šišanja. Velika čvrstoća, brzo očvršćavanje i otpornost na kidanje čine dvostruki nehrđajući čelik relativno teškim za bušenje i nošenje alata. Bolja ulazna točka i vodeći princip je tretiranje duplex nehrđajućeg čelika kao austenitnog nerđajućeg čelika dvostruke debljine. Probijanje visoko legiranih dvostrukih nehrđajućih čelika s većim udjelom dušika teže je.

5. Plazma i lasersko rezanje

Dupleks nerđajući čelik obično se obrađuje pomoću iste opreme za rezanje u plazmi i laserskim rezanjem kao i austenitni nehrđajući čelik. Nešto veća toplinska provodljivost i nizak sadržaj sumpora dupleksnog nehrđajućeg čelika može imati blagi učinak na optimalne parametre, ali mogu se dobiti zadovoljavajući rezultati bez posebnih podešavanja. Zona zahvaćena toplinom (HAZ) u procesu rezanja u plazmi je obično vrlo uska, oko 0,25 mm (0,010 inča), jer rezanje je jednokratno, brzo se provodi, a list se brzo hladi. Obrada nagiba za zavarivanje i taljenje metala u blizini osnovnog metala tijekom postupka zavarivanja uklanjaju područje zahvaćeno plazmom. s razlika.


Par: Kako se čelik otporan na habanje može koristiti i kako ih napraviti?

Sljedeći: Primjene od dvostrukog nehrđajućeg čelika