[[TitleIndustry]]

Šta je lakat na 180 stepeni?

Date:Aug 15, 2019

U cjevovodu, lakat je cijev koja mijenja smjer cijevi. Prema uglu, postoje tri najčešće korištena 45 ° i 90 ° 180 °, a u skladu s inženjerskim potrebama također su uključeni i ostali nenormalni kutovi poput 60 °. Laktovi su napravljeni od lijevanog željeza, nehrđajućeg čelika, legiranog čelika, kovljivog željeza, ugljičnog čelika, obojenih metala i plastike.

Lakat je vrsta cijevi koja se koristi za okretanje cijevi. Među ukupnim cijevima za cijevi koje se koriste u cjevovodnom sustavu, udio je najveći, oko 80%. Općenito, različiti postupci oblikovanja biraju se za savijanje različitih materijala ili debljine zidova. Proces oblikovanja bešavnih lakta koji se obično koristi u proizvodnim pogonima ima vruće guranje, utiskivanje, istiskivanje i slično.

Postupak oblikovanja vrućeg lakta uključuje posebnu mašinu za potiskivanje lakta, kalup za jezgru i grijaći uređaj, tako da se prazan košuljica na kalupu pomiče naprijed ispod pritiska gurača, zagrijava, proširuje i savija u pokretu. proces od. Deformacijska karakteristika vrućeg potisnog lakta je određivanje promjera napuha cijevi prema zakonu promjene volumena metalnog materijala prije i nakon plastične deformacije. Promjer upotrijebljene napuha cijevi manji je od promjera lakta, a proces deformacije gredice kontrolira jezgra kalup za komprimiranje unutrašnjeg luka. Protok metala nadoknađuje ostale dijelove koji se prorjeđuju širenjem promjera, čime se dobije lakat jednake debljine stijenke.

Štampanje lakta za oblikovanje je najraniji postupak oblikovanja za masovnu proizvodnju bešavnih laktova. Zamijenjeno je vrućim guranjem ili drugim postupcima oblikovanja u proizvodnji laktova uobičajenih specifikacija, ali u nekim specifikacijama laktova zbog broja izrade Manje, debljina stijenke je previše gusta ili pretanka, a proizvod je i dalje u koristiti kada ima posebne zahteve.

Zbog toga što lakat ima dobre sveobuhvatne performanse, široko se koristi u kemijskom inženjerstvu, građevinarstvu, vodoopskrbi, odvodnji, nafti, lakoj i teškoj industriji, hlađenju, sanitariji, vodovodu, protupožarnoj zaštiti, električnoj energiji, zrakoplovstvu, brodogradnji i drugim osnovnim projektima.

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@sxht-group.com


Par: Što je šesterokutna šipka od nehrđajućeg čelika?

Sljedeći: Kakva je upotreba cijevi kotla?