[[TitleIndustry]]

Šta je reljefna ploča od nehrđajućeg čelika?

Date:Jul 26, 2019

Utisnuta ploča od nehrđajućeg čelika je obrazac kod kojeg je površina čelične ploče neravnomjerna, a koristi se uglavnom na mjestima gdje je potrebna glatkoća i ukrasnost. Stiskanje je valjano radnim valjkom, a radni valjci su obično obrađeni erozivnom tečnošću. Dubina nepravilnosti na ploči varira od uzorka do uzorka, oko 20-30 mikrona.

Površina reljefne ploče od nehrđajućeg čelika ima različite uzorke i teksture, a ima izražen reljefni trodimenzionalni efekt, koji povećava umjetničku privlačnost ploče od nehrđajućeg čelika. Glavni materijali su 201, 202, 304, 316 i drugi nehrđajući čelik tanjure. Opće specifikacije su: 1000 * 2000mm, 1219 * 2438mm, 1219 * 3048mm; mogu se otvoriti ili ne ili utisnuti u cijelu debljinu od 0,3 mm do 2,0 mm.

Glavne prednosti: izdržljiv, izdržljiv, otporan na habanje, dekorativni efekat. Vizuelno lijep, kvalitetan, jednostavan za čišćenje, bez održavanja, protu-šok, protiv pritiska, otporan na ogrebotine i bez otisaka prstiju.

Upotrebe: reljefna ploča od nehrđajućeg čelika pogodna je za ukrašavanje automobila liftova, automobila podzemne željeznice, svih vrsta kabina, uređenja zgrada i dekoracija, industrije zidnih metalnih zavjesa.

Proces proizvodnje reljefnih ploča od nehrđajućeg čelika: jedna vrsta se dobiva valjanjem valjaka u proizvodnji nehrđajućeg čelika, što je stanje žarenja i kiselosti nakon vrućeg valjanja. Postupak je sljedeći: gredica od nehrđajućeg čelika vruća traka valjanja crna Rola termička linija za žarenje i kiselo sredstvo mašina za izravnavanje, izravnavanje zatezanja, poliranje linija poprečna linija vruće valjana ploča od nehrđajućeg čelika. Ova vrsta gazišta je ravna s jedne strane, a s druge je uzorak. Takve se zaštitne pločice češće koriste u kemijskim, željezničkim vozilima, platformama i drugim mjestima gdje je potrebna snaga.

Druga kategorija su prerađivačka poduzeća na tržištu koja od čelika kupuju vruće valjane ili hladno valjane ploče od nehrđajućeg čelika i koriste mehanički utisnute gazište. Ovi proizvodi su s jedne strane konkani i konveksni, a često se koriste u općem civilnom ukrasu.

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@sxht-group.com


Par: Šta je legirana cijev?

Sljedeći: Šta je cijev za ulje na kućištu?