[[TitleIndustry]]

šta je kvadratna cijev od nehrđajućeg čelika?

Date:Jul 21, 2019

Kvadratna cijev od nehrđajućeg čelika je šuplja dugačka čelična traka, koja se naziva kvadratna cijev, jer je presjek kvadrat. Široko se koristi kao cjevovod za prijenos tekućina, poput nafte, prirodnog plina, vode, plina, pare itd. Osim toga, ima malu težinu kada je isti u čvrstoći na savijanje i torziju, pa je također široko koristi se u proizvodnji mehaničkih dijelova i inženjerskih konstrukcija.

Klasifikacija cijevi od nehrđajućeg čelika: kvadratna cijev podijeljena je u dvije kategorije: bešavna čelična cijev i zavarena čelična cijev (sa šavnom cijevi). Prema obliku odsjeka, može se podijeliti u kvadratne i pravokutne cijevi. Kružne čelične cevi su naširoko korištene, ali postoje i neke čelične cevi specijalnog oblika kao što su polukružne, šesterokutne, jednakostranični trokut i osmerokut.

Za kvadratne cijevi od nehrđajućeg čelika izložene pritisku tekućine moraju se provesti hidraulična ispitivanja kako bi se ispitala njihova otpornost na pritisak i kvaliteta. Neće doći do curenja, vlaženja ili širenja pod navedenim pritiskom. Neke čelične cevi valjaju se u skladu sa standardom ili zahtevima kupca. Bočni test, ispitivanje baklje, ispitivanje spljoštenosti itd.

Proces proizvodnje: okrugla priprema čelika → grijanje → perforacija vruće valjanjem → glava za rezanje → kiselo brušenje → brušenje → podmazivanje → obrada hladnim valjanjem → odmašćivanje → termička obrada rastvora → ravnanje → rezanje cijevi → kiselost → pregled gotovih proizvoda.

Analiza performansi:

Da li je cijev od nehrđajućeg čelika korodirana, povezana je s sadržajem kroma u čeliku. Kad sadržaj kroma u čeliku dosegne 12%, u atmosferi se na površini cijevi od nehrđajućeg čelika formira sloj pasiviziranog, gustog oksida bogatog hromom koji štiti površinu. Daljnja reoksidacija. Ovaj oksidni sloj je izuzetno tanak, kroz koji se vidi prirodni sjaj čelične površine što nehrđajućem čeliku daje jedinstvenu površinu. Ako se film kroma uništi, hrom u čeliku i kisik u atmosferi formiraju pasivan film i nastavljaju da štite.

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@sxht-group.com

Par: Što je ravna šipka od nehrđajućeg čelika?

Sljedeći: Što je vruće valjana ploča od nehrđajućeg čelika?