[[TitleIndustry]]

Kakva je upotreba cijevi kotla?

Date:Aug 11, 2019

Kotlovska cijev odnosi se na čelik koji je otvoren na oba kraja i ima šuplji presjek. Njegova dužina je veća od okolne. Prema načinu proizvodnje može se podijeliti na bešavne čelične cijevi i zavarene čelične cijevi. Specifikacije čelične cijevi su vanjske dimenzije (poput vanjskog promjera ili bočne dužine). Debljina stijenke ukazuje na širok raspon veličina, od kapilara malog promjera do cijevi velikog promjera do promjera nekoliko metara.

Cijev kotla je vrsta bešavne cijevi. Način proizvodnje isti je kao i kod bešavne cijevi, ali postoje strogi zahtjevi za čelik koji se koristi u proizvodnji čelične cijevi. Prema temperaturi upotrebe, može se podijeliti u dvije vrste: opća cijev kotla i cijev kotla visokog pritiska.

Mehanička svojstva kotlovske cijevi važni su pokazatelji za postizanje konačnog učinka čelika (mehanička svojstva), koji ovise o kemijskom sastavu čelika i sustavu toplinske obrade. U standardu čeličnih cijevi, vlačna svojstva (čvrstoća na zatezanje, prinosna čvrstoća ili točka prinosa, izduženje), indeksi tvrdoće i žilavosti, te svojstva visoke i niske temperature koja se zahtijevaju od korisnika navedena su prema različitim zahtjevima upotrebe.

1. Opća temperatura cijevi kotla je ispod 350 ° C, a domaća cijev uglavnom se sastoji od 10 ili 20 čeličnih vruće valjanih cijevi ili hladno izvučenih cijevi.

2. Cijevi kotla visokog pritiska često su izložene uvjetima visoke temperature i visokog pritiska. Cevi će oksidirati i korodirati pod djelovanjem dimnih plinova i vodene pare visoke temperature. Čelične cijevi moraju imati visoku izdržljivost, visoku otpornost na koroziju i dobru konstrukcijsku stabilnost.

Općenite cijevi kotla uglavnom se koriste za proizvodnju zidnih cijevi s vodenim hlađenjem, cijevima za kipuću vodu, pregrijanim parnim cijevima, pregrijanim parnim cijevima za lokomotivne kotlove, velikim i malim dimnim cijevima i cijevima za lučne opeke. Kotlovske cijevi visokog pritiska se uglavnom koriste za proizvodnju cijevi za pregrijavanje, cijevi za grijanje, zračne kanale, glavne cijevi za paru itd. Za visokotlačne i visokotlačne kotlove.

Kontaktirajte nas putem: info@sxht-group.com

Par: Šta je lakat na 180 stepeni?

Sljedeći: Što je pločica od nehrđajućeg čelika 310s?