304 304L 316 316L cijevi od nehrđajućeg čelika

304 304L 316 316L cijevi od nehrđajućeg čelika

Date:Dec 20, 2018

Kada kupac napravi narudžbu od nehrđajućeg čelika, u ugovoru se mora navesti status isporuke.


Zajednički status isporuke od nehrđajućeg čelika uključuje vruće valjanje, hladno valjanje, kontrolirano valjanje, normalizaciju, temperiranje, žarenje, gašenje, podešavanje itd., Stanje vrućeg valjanja učinkovito smanjuje potrošnju energije, smanjuje troškove, može optimizirati performanse obrade cijevi i legura od nehrđajućeg čelika .


Hladno valjanje je upotreba vruće valjanih zavojnica od nehrđajućeg čelika kao i proizvodnja sirovina, nakon što je dekapirana koža uklonjena kako bi se obavila hladna kontinuirana valjanja, gotov proizvod je valjana tvrda zavojnica, jer je kontinuirana hladna deformacija uzrokovana hladnim otvrdnjavanjem. da se čvrstoća valjane tvrde zavojnice, tvrdoća podigne, opadanje indeksa, tako da će se njegove performanse u štancanju pogoršati, može se koristiti samo za proizvodnju jednostavnih


Kontrolisano valjanje je kontrola valjanja, odnosno na osnovu podešavanja hemijskog sastava cevi od nerđajućeg čelika, kontrolisanjem temperature grejanja, temperature valjanja, deformacionog sistema i drugih tehnoloških parametara, kontrolom promene zakona austenitnog nerđajućeg čelika i mikrostruktura proizvoda za promjenu faze, kako bi se postigla prefinjenost organizacije, povećati čvrstoću i čvrstoću namjene. Pozitivna vatra je zagrijavanje cijevnih cijevi od nehrđajućeg čelika na Ac3 ili iznad 30-50 ℃, a nakon perioda izolacije, ukloniti iz peći u zraku ili raspršiti vodu, sprej ili hladiti proces toplinske obrade metala. Cilj je pročistiti zrna i homogenizirati distribuciju karbida. Razlika između pozitivnog požara i žarenja je u tome što je brzina hlađenja vatre brža od brzine hlađenja, tako da je normalizirajuće tkivo finije od tkiva za žarenje, a njegova mehanička svojstva su također značajno poboljšana.


Osim toga, samo izvan hlađenja peći ne zauzima opremu, stopa proizvodnje je visoka, tako da, koliko je moguće, koristi pozitivnu vatru u proizvodnji umjesto žarenja. Žarenje je proces termičke obrade metala koji zagrijava cijev od nehrđajućeg čelika brzo do određene temperature i održava određeno vrijeme nakon hlađenja odgovarajućom brzinom.


Jedan od najvažnijih procesnih parametara žarenja je maksimalna temperatura zagrijavanja, a izbor temperature zagrijavanja većine legura temelji se na faznom dijagramu ovog sustava legure.


Gašenje se odnosi na zagrijavanje cijevi od nehrđajućeg čelika na kritičnu temperaturu od Ac3 ili Ac1 iznad temperature, nakon perioda izolacije, tako da cijeli ili dio njenog austenita, a zatim više od kritične brzine hlađenja hladne brzine hladnoće Ms ispod za martenzitnu transformaciju procesa toplinske obrade. Kaljenje se odnosi na gašenje cijevi od nehrđajućeg čelika, pod grijanjem AC1, izolacija nakon hlađenja procesa toplinske obrade materijala od nehrđajućeg čelika. Postupak kaljenja je proces termičke obrade visoke temperature nakon kaljenja.


Temperatura pri visokim temperaturama odnosi se na temperiranje u intervalu 500-650.

Modulacija može podesiti performanse i materijal cijevi od nehrđajućeg čelika u velikoj mjeri, tako da čvrstoća, plastičnost i žilavost cijevi imaju dobre performanse, kako bi se postigao dobar nivo sveobuhvatnih mehaničkih svojstava.


Par: Nerđajući čelik 304 Kapilarna cijev i proizvodni proces

Sljedeći: Cijena 2000mm širine nehrđajućeg čelika