304 Nehrđajući čelik ne može prosuditi prednosti i mane magnetizma

304 Nehrđajući čelik ne može prosuditi prednosti i mane magnetizma

Date:Jan 03, 2019

Postoji mnogo vrsta nehrđajućeg čelika, koji se od temperature prema organizacijskoj strukturi mogu podijeliti u nekoliko kategorija:


1, austenitski tip tijela: 304, 321, 316, 310,

2, tip tijela od martenzita ili ferita: kao što su 430, 420, 410, itd.


Austenit je nemagnetni ili slabo magnetni, martenzit ili ferit je magnetni. Obično se koristi kao ukrasna cijev Ploča od nehrđajućeg čelika je uglavnom austenitni materijal 304 materijala, uglavnom magnetski ili slabo magnetski, ali zbog topljenja uzrokovanih fluktuacijama kemijskog sastava ili različitim stanju obrade također se može pojaviti magnetskim, ali to se ne može smatrati lažnim ili nekvalificiranim, što je razlog?


Gore je spomenuto da je austenit nemagnetni ili slabo magnetni, a martenzit ili ferit magnetni, zbog segregacije komponenata topljenja ili nepravilne termičke obrade izazvat će austenitni nehrđajući čelik 304 u malom broju martenzitnog ili feritnog tkiva. Na ovaj način će nehrđajući čelik 304 imati slab magnetizam.


Osim toga, od nehrđajućeg čelika 304 nakon hladne obrade, struktura tkiva također će se pretvoriti u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, više pretvorbe martenzita, veći je magnetizam čelika. Poput serije čeličnih traka, proizvodnja cijevi φ76, nema očiglednog magnetskog smisla, proizvodnja φ9.5 cijevi. Zbog velikog magnetskog osjećaja uglade deformacije je očito, proizvodna kvadratna pravokutna cijev, jer je deformacija veća od kružne cijevi, posebno sklopivog dijela, deformacija intenzivnijeg magnetizma je očiglednija. Kako bi se u potpunosti uklonila magnetska svojstva čelika 304 prouzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo može se obnoviti tretmanom stvrdnjavanja pri visokim temperaturama i na taj način eliminirati magnetizam.


Konkretno, zbog gore navedenih razloga izazvanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304, i drugih materijala od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam od ugljičnog čelika uopće nije na istoj razini, to jest, magnetizam od čelika 304 uvijek pokazuje slab magnetizam. To nam govori da ako je nehrđajući čelik slabo magnetski ili potpuno nemagnetni, treba ga ocjenjivati kao 304 ili 316 materijala, a ako je isti kao magnetizam ugljičnog čelika, pokazuje jak magnetizam, jer to nije materijal 304 .


Par: Tehnologija obrade super dupleks cijevi za zavarivanje od nehrđajućeg čelika

Sljedeći: 90% zimskog skladišta 90% čeličnih trgovaca ove godine