Nehrđajući čelik 304 ne može suditi prednosti i nedostatke magnetizma

Nehrđajući čelik 304 ne može suditi prednosti i nedostatke magnetizma

Date:Jan 03, 2019

Postoje mnoge vrste nehrđajućeg čelika, od temperature prema organizacijskoj strukturi mogu se podijeliti u nekoliko kategorija:


1, austenitni tip karoserije: kao što su 304, 321, 316, 310,

2, tip martenzita ili ferita: kao što su 430, 420, 410 itd.


Austenit je nemagnetni ili slabo magnetni, martenzit ili ferit je magnetni. Obično se koristi kao ukrasna cijev ploča od nehrđajućeg čelika je uglavnom austenitni tijelo 304 materijala, općenito magnetski ili slabi magnetski, ali zbog taljenje uzrokovane kemijskim sastavom fluktuacije ili različite obrade države svibanj također pojaviti magnetski, ali to se ne može smatrati lažni ili nekvalificirani, je razlog?


Gore je spomenuto da je austenit nemagnetski ili slab magnetni, a martenzit ili ferit je magnetski, zbog segregacije taline ili nepravilne toplinske obrade, uzrokovat će austenitni 304 nerđajući čelik u malom broju martenzita ili feritnog tkiva. Na taj način će inox 304 imati slab magnetizam.


Osim toga, 304 nehrđajućeg čelika nakon hladne obrade, struktura tkiva će se također pretvoriti u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, to je više martenzitna konverzija, veći je magnetizam čelika. Kao šarža čelične trake, proizvodnja epruvete no76, nema očiglednog magnetnog smisla, proizvodnja epruvete od 9,5. Zbog velikog magnetnog smisla ugla deformacije je očigledno, proizvodnja kvadratne pravougaone cijevi jer je deformacija veća od kružne cijevi, posebno sklopivi dio, deformacija intenzivnijeg magnetizma je očiglednija. Da bi se potpuno eliminisala magnetna svojstva čelika 304 uzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo se može obnoviti obradom visoke temperature, čime se eliminiše magnetizam.


Konkretno, zbog gore navedenih razloga uzrokovanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304, i drugim materijalima od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam ugljičnog čelika uopće nije isti, tj. 304 čelični magnetizam uvijek pokazuje slab magnetizam. Ovo nam govori da ako je nerđajući čelik slabo magnetan ili potpuno nemagnetičan, treba ga smatrati materijalom od 304 ili 316, a ako je isti kao i magnetizam ugljeničnog čelika, on pokazuje snažan magnetizam jer nije 304 materijal .


Par: Obrada tehnologija Super dvostrukog nehrđajućeg čelika zavarenih cijevi

Sljedeći: 90% čeličnih trgovaca zimnica za skladištenje kraj ove godine