Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304

Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304

Date:Jan 07, 2019

1, HR

Guallo test tvrdoće od nehrđajućeg čelika, poput Brinell testa tvrdoće, metode su ispitivanja udubljenja. Razlika je u tome što se mjeri dubina uvlačenja, Luo test tvrdoće trenutno je široko korištena metoda, od kojih je HRC u čeličnoj cijevi drugi tek po Brinell-ovoj tvrdoći HB, a Luo tvrdoća može se primijeniti na određivanje metalnih materijala iz Izuzetno meka do vrlo tvrda, to čini Brinell-ovu metodu nije, jednostavnija od Brinell-ove metode, može se izravno iz uređaja za tvrdoću stroj očitati. Međutim, zbog male uvlačenja, vrijednost tvrdoće nije tako točna kao Brinell metoda.


2, Brinelove tvrdoće

u standardu od cijevi od nehrđajućeg čelika najčešće se koristi tvrdoća Brinell-a, često s promjerom udubljenja kako bi se označila tvrdoća materijala, i intuitivna i prikladna, ali za tvrđe ili tanje čelične cijevi nije primjenjivo.


3, Vickersova tvrdoća od nehrđajućeg čelika Tauvi test tvrdoće takođe je metoda ispitivanja udubljenja, može se koristiti za određivanje vrlo tankih metalnih materijala i tvrdoće površinskog sloja, ima glavne prednosti Brinell, Rockwell metode, i prevladavanje njihovih osnovnih nedostataka, ali ne kao jednostavna kao i Luo metoda, Vickersova metoda se rijetko koristi u standardima čeličnih cijevi.


4, ispitivanje tvrdoće inox cijevi unutarnjeg promjera više od 6.0mm, debljina stijenke ispod 13 mm žarenje cijevi od nehrđajućeg čelika, može se koristiti w-b75 tip Webster mjerač tvrdoće, testiranje je vrlo brzo, jednostavno, pogodno za cijevi od nehrđajućeg čelika brzi nerazorni kvalificirani pregled. Promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 30 mm, debljina stijenke veća od 1,2 mm cijevi od nehrđajućeg čelika, upotreba Luo mjerača tvrdoće, test HRB, HRC tvrdoće. Promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 30 mm, debljina stijenke manja od 1,2 mm cijev od nehrđajućeg čelika, upotreba površinskog mjerila tvrdoće Luo, test HRT ili tvrdoće hrn, unutarnji promjer manji od 0 mm, veći od cijevi od nehrđajućeg čelika 4,8 mm, uporaba cijevi specijalni Luo mjerač tvrdoće, testirajte tvrdoću hr15t, kada je promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 26 mm, Tvrdoća unutarnje stijenke cijevi također se može testirati s Rockwell ili površinskim Roche mjeračem tvrdoće.

Par: Sve narudžbe materijala od nehrđajućeg čelika će se besplatno osigurati od strane naše kompanije

Sljedeći: Kina Tržišna cijena zavojnice ploča od nehrđajućeg čelika stabilna za međunarodnu kupovinu