"Uz put sve do kraja" ističe jačinu snage međunarodnog čeličnog rasporeda

Date:May 23, 2017

Svečano otvaranje "Međunarodnog foruma o suradnji u međunarodnoj saradnji" održano je 14. maja u Pekingu. Predsednik Xi Jinping prisustvovao je i održao uvodni govor pod nazivom "Izgradnja" na putu "Raditi zajedno". Xi Jinping je naglasio da je 2013. godine u Kazahstanu i Indoneziji predložio izgradnju ekonomske zone Svilengradskog puta i pomorskog puta Svile 21.veka, inicijativu "jednim putem". Tokom protekle četiri godine više od 100 zemalja i međunarodnih organizacija aktivno su podržale i učestvovale u izgradnji "jedne strane puta". Važne rezolucije Generalne skupštine UN-a i Saveta bezbednosti UN-a takođe su uključene u izgradnju "u jednom smeru". "Usput" gradi postepeno od koncepta u akciju, od vizije do stvarnosti, izgradnje plodonosnog.


Kina će sarađivati ​​sa brojnim međunarodnim finansijskim i razvojnim agencijama kako bi podržala projekte "jedan put uz put", uključujući istu od strane azijske investicione banke za azijsku infrastrukturu i BRICS Nove razvojne banke. Kao regionalna finansijska institucija koju je Kina stvorila, glavna djelatnost azijske infrastrukturne investicione banke je pomoći infrastrukturi u Azijsko-pacifičkom regionu.


Kina će povećati sredstva "u jednom pravcu" za podršku novom kapitalu od 100 milijardi juana; u isto vrijeme da ohrabri finansijske institucije da sprovedu RMB poslovanje u inostranim fondovima, očekuje se skala oko 300 milijardi juana. Od 2014. do 2016. godine, ukupan obim kineske trgovine sa "jedne strane duž puta" premašio je 3 triliona dolara, dok je Kina uložila više od 50 milijardi dolara u "zemlju na putu". Kineska preduzeća izgradila su više od 50 zemalja u više od 20 zemalja Zona ekonomske i trgovinske saradnje, kako bi zemlja kreirala skoro 1,1 milijardi dolara poreza i 180,000 radnih mjesta.


Država sve više pažnje posvećuje razvoju na putu, preduzeća željeza i čelika moraju se promijeniti od svoje tehnologije kako bi se prilagodila boljoj strategiji izlaska.

QR$6D%AA`@GP6A~_N4Q$}A0.png189287219.jpgPar: Čelik za proizvodnju kapaciteta je obavio godišnji zadatak 63,4%

Sljedeći: Cijevi i cijevi od nehrđajućeg čelika