Kina Peking, Tianjin, Hebei i ostalih 6 pokrajina i gradova dodatno će ukloniti i smanjiti kapacitet industrije čelika

Kina Peking, Tianjin, Hebei i ostalih 6 pokrajina i gradova dodatno će ukloniti i smanjiti kapacitet industrije čelika

Date:Sep 28, 2018


„Peking-Tianjin-Hebei i okolna područja u jesen i zimu 2018-2019 sveobuhvatna kontrola akcionog plana zagađenja vazduha“ od strane Odjela za ekološko okruženje, Nacionalne komisije za razvoj i reforme, Ministarstva prirodnih resursa 12 odjeljenja Pekinga, Tianjin, Hebei, Henan, Shandong, Shanxi 6 provincije i općine zajedno su formulirane. Shema, objavljena 27. stranice na web mjestu Odjela za ekološke i okolišne poslove, prikazuje ukupno 234 stranice.


th (1).jpg


programskim zahtevima, da se promoviše proizvodnja industrijskih preduzeća u pogrešnim vršnim uslovima. Provedba diferencirane vršne proizvodnje strogo je zabranjena za pristup "jedan za sve". Oko fokusa na čeliku, građevinske materijale, koksanje, livenje, obojenu, hemijsku i drugu industriju sa visokim emisijama, primena vrhunske faze grejanja. Prema prognoznom rezultatu mjesečne kvalitete okoliša u razdoblju grijanja, vršno vrijeme proizvodnje može se na odgovarajući način skratiti ili produžiti. (Izvor: Kinesko-novo društvo)



Par: Državni dan Čelični grad Šest glavnih faktora pukne, cijena čelika da preokrene napad

Sljedeći: Politika ograničene proizvodnje prema okolišu čak i tijekom razdoblja bombardiranja, čelik je skočio stotinu yuana