Kako prepoznati zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika nekvalificirano?

Kako prepoznati zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika nekvalificirano?

Date:Dec 19, 2018

Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika lako se proizvode preklapanjem, savijanje je površina cijevi od nehrđajućeg čelika formirane različite polilinije, ovaj se kvar često provlači kroz cijeli uzdužni proizvod. Razlog za stvaranje presavijanja je zbog prekomerne potrage za visokom efikasnošću od strane klimavih proizvođača, količina pritiska je prevelika, što rezultira stvaranjem uha u cevi, sledeće kotrljanje kada nastaje presavijanje, sklapanje proizvoda nakon savijanje će puknuti, snaga cijevi od nehrđajućeg čelika će se značajno smanjiti. Lažni i neupadljivi zavareni cijevi od nehrđajućeg čelika imaće fenomen konoplje.


Konoplja nastaje uslijed velikog trošenja valjanih žljebova uzrokovanih nepravilnim neravnim površinama oštećenja od nehrđajućeg čelika. Drugo, površinu cijepne cijevi od nehrđajućeg čelika je lako ožiljkati, osnovni razlozi su dvije točke, jedan je nekvalitetni zavareni materijal od nehrđajućeg čelika, koji nije ujednačen i puno nečistoća.


Drugi su klimavi proizvođači cijevi za vođenje sanitarne opreme, jednostavan je, čelik se jednostavno zalijepi, te se nečistoće ugrizu u kolut nakon što se lako formiraju ožiljci.


Lažna površina cijevi od nehrđajućeg čelika je također lako formirati pukotine, jer je njena gredica gredica, pore gredice su vrlo mnogo, gredica u procesu hlađenja zbog uloge toplotnog naprezanja, stvaranja pukotina, nakon valjanja tamo će biti pukotine. Površina cijevi lošeg zavarenog nehrđajućeg čelika, bez metalnog sjaja, pokazaće blijedo crvenu ili sličnu boju od svinjskog gvožđa, formiranje dvije točke, jedna je njegova gredica. Drugi je klimava temperatura kotrljanja cijevi nije standardna, temperatura čelika je vizualnim pregledom, pa se ne može u skladu s propisanim područjem Austenita raditi kotrljanje, performanse cijevi od nehrđajućeg čelika prirodno neće udovoljiti standardima. Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika također se lako ogrebuju, jer je oprema za proizvodnju zavarenih čeličnih cijevi proizvođača jednostavna, lako se formiraju izbočine, grebanje čelične površine, duboke ogrebotine će također oslabiti snagu cijevi od nehrđajućeg čelika. Poprečne šipke od zavarenih inox cijevi su tanke i niske, što često rezultira nezadovoljstvom.


Kako proizvođači postižu velike negativne tolerancije, prvih nekoliko linija gotovog proizvoda pod pritiskom velike količine, vrsta željeza je mala, tip rupa je također ispunjen nezadovoljstvom. Presjek potresne zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika je eliptičan, to je zbog toga što proizvođač štedi materijal, a količina gotovog valjka er dao pod pritiskom je prevelika. Negativne tolerancije cijevi od nehrđajućeg čelika loše kvalitete obično prelaze odredbe, inferiorna cijev od nehrđajućeg čelika sadrži puno nečistoće, gustoća materijala od nehrđajućeg čelika je mala, a veličina super razlike je takođe ozbiljnija, pa ako ne postoji nosač vernier-a, može se odvagati i proveriti.


Par: Ploča od nehrđajućeg čelika 310S i ploča lima od nehrđajućeg čelika 316 koja je bolja na visokoj temperaturi?

Sljedeći: Koje su performanse ispod kvalificiranih na cijevima od nehrđajućeg čelika 304 316?