Kako da utvrdite da je zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika nekvalificirano?

Kako da utvrdite da je zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika nekvalificirano?

Date:Dec 19, 2018

Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika je lako proizvesti preklop, savijanje je na površini cijevi od nehrđajućeg čelika formirana razne polilinije, ovaj defekt često prolazi kroz cijeli uzdužni proizvod. Razlog za formiranje sklopivi je zbog pretjeranog težnja za visokim stupanj efikasnosti od lošeg proizvođača, količina tlaka je prevelika, što je rezultiralo u formiranju uha u cijevi, sljedeći valjanje kada formiranje sklopivi, sklopivi proizvodi nakon savijanje će puknuti, čvrstoća cevi od nehrđajućeg čelika bit će značajno smanjena. Lažni i čupavi zavareni izgled cijevi od nehrđajućeg čelika imat će fenomen konoplje.


Konoplja je zbog teškog habanja valjaka izazvanog nepravilnom neravnom površinom defekata od nerđajućeg čelika. Drugo, površina vruće cijevi od nehrđajućeg čelika je lako ožiljak, formiranje glavnih razloga su dvije točke, jedna je loša kvaliteta zavarenih cijevi od nehrđajućeg čelika materijal nije ujednačena i mnoge nečistoće.


Drugi je proizvođač nepropusnih cijevi za vođenje sanitarne opreme je jednostavan, lako se lijepi čelik, te nečistoće zagrizu u rolu nakon što se lako formira ožiljak.


Lažne površine cijevi od nehrđajućeg čelika također se lako formiraju pukotine, jer je njihova gredica je gredica, pore na trupci je vrlo mnogo, gredica u procesu hlađenja zbog uloge toplinskog naprezanja, formiranje pukotina, nakon valjanja tamo će biti pukotine. Loša kvaliteta zavarene površine od nehrđajućeg čelika bez metala sjaj, će pokazati blijedo crvenu ili sličnu boju sirovog željeza, formiranje dvije točke, jedna je njegova trupa je gredica. Drugi je niska temperatura valjanje cijevi nije standard, temperatura čelika je kroz vizualni pregled, tako da ne može biti u skladu s propisanim Austenite području za valjanje, izvedba cijevi od nehrđajućeg čelika prirodno neće zadovoljiti standarde. Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika također je lako izgrebati, jer su varovi čelične cijevi proizvođači opreme za proizvodnju jednostavno, lako se formiraju, ogrebu čeličnu površinu, duboke ogrebotine će također oslabiti snagu cijevi od nehrđajućeg čelika. Poprečne šipke varenih cijevi od nehrđajućeg čelika su tanke i niske, što često rezultira nezadovoljstvom.


Zbog toga što proizvođači postižu velike negativne tolerancije, prvih nekoliko linija gotovog proizvoda pod velikim pritiskom, tip gvožđa je mali, tip otvora je takođe ispunjen nezadovoljstvom. Poprečni presjek vruće zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika je eliptičan, što je zbog toga što proizvođač štedi materijal, a količina gotovog valjka pod pritiskom je prevelika. Loša kvaliteta od nehrđajućeg čelika negativne tolerancije obično premašuju odredbe, inferiorne cijevi od nehrđajućeg čelika sadrži puno nečistoća, gustoća materijala od nehrđajućeg čelika je niska gustoća, a veličina super razlika je također ozbiljnija, tako da ako nema vernier čeljusti, može se vagati i proveravati.


Par: 310S ploča od nehrđajućeg čelika i ploča od nehrđajućeg čelika 316L Koja je bolja na anti-visokoj temperaturi?

Sljedeći: Kakve su performanse pod kvalifikacijama na cevi od nerđajućeg čelika 304 316?