Tehnologija obrade super dupleks cijevi za zavarivanje od nehrđajućeg čelika

Tehnologija obrade super dupleks cijevi za zavarivanje od nehrđajućeg čelika

Date:Jan 10, 2019

Međutim, super dupleks čelik osjetljiv je na taloženje u trećoj fazi, poput intermetalnih spojeva, a kako kontrolirati postupak zavarivanja i toplinske obrade, težak je problem u proizvodnji ovog proizvoda.


Proces izrade zavarenih cijevi zrelog super dupleksa od čelika S32750 je:


1, postupak je specifičan: inspekcija sirovina čelična ploča ultrazvučna detekcija grešaka-planer-ruba-pre-zavarivanje - cijeli krug-rezanje-zavarivanje-fiksnog promjera + termička obrada-cijev kraj plus zavarena zračna cijev za pregled kraj proboja test hidraulički test-kiselo pasiviranje pregled proizvoda gotov Mark Pakiranje Osoba biblioteka.


2, oblikovanje u proizvodnji ravne cijevi zavarene cijevi, poteškoća u proizvodnji leži u učinkovitoj primjeni savijajućeg trenutka na rubu čeličnog pojasa, upotreba tradicionalne tehnologije lijevanja teško je riješiti, a dvostruki inox prinos čvrstoće dva puta više od običnog austenitnog nerđajućeg čelika, njegovo oblikovanje je teže. FFX (Fleksibilno oblikovanje) kao nova tehnologija lijevanja pametno koristi efekt zatezanja kada se zavojnica savija kako bi se maksimizirao moment savijanja do ruba čelične trake, a koristeći povoljne uvjete beskonačnosti kotrljanja, stepen savijanja savijanja rub se može slobodno podešavati u skladu sa čvrstoćom i debljinom čelične trake kako bi se postigli najbolji uvjeti za zavarivanje.


3, zavarivanje za ovu upotrebu zavarivanja plazma lukom (PAW) i kompozitnog postupka zavarivanja argonskim lučnim (GIAW) volframovim zavarivanjem. Prije svega, upotreba fuzije s plazma lučnim prodorom, kako bi se postigao jednostrano zavarivanje, dvostrano lijevanje efekt, nakon upotrebe Tungsten zavarivanje argonskim lukom za punjenje i prekrivanje, zavarivanje pomoću čiste argonske zaštite. Da bi se smanjila tendencija taloženja štetnih faza, zavarivanje što je više moguće kako bi se koristila energija nižih linija, energija linije je najbolje ne veća od 16kj / cm. Uz to je temperatura za ispitivanje sloja vrlo važna za zavarivanje dupleksnog čelika, mora se kontrolirati ispod 100 ℃, previsoka temperatura sloja povećava tendenciju taloženja štetnih faza i na kraju utječe na rad proizvoda.


4, toplinska obrada nakon zavarivanja toplinskom obradom upotrebom indukcijske peći za cijelu obradu cijevi čvrste otopine, temperatura toplinske obrade od 1050-1120 ℃, hlađenje vodenim raspršivanjem do 40 ℃ niže.

Par: ne

Sljedeći: 304 Nehrđajući čelik ne može prosuditi prednosti i mane magnetizma