Bešavljenje cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivacija / saponifikacija

Bešavljenje cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivacija / saponifikacija

Date:Dec 26, 2018

Nakon uklanjanja pasivizacije, površina bešavnih čeličnih cijevi postaje jednolično srebrno bijela, što uvelike poboljšava otpornost na koroziju od nehrđajućeg čelika. Fosfatiranje je proces uranjanja bešavne čelične cijevi u fosfatizirajuću tekućinu (neki glavni fosfatni kiselinski rastvor), u površinskom taloženju da se formira sloj kristalne fosfatne konverzijske folije nerastvorljive u vodi, fosfatiranje je kemijska i elektrokemijska reakcija u obliku fosfata proces, formiranje fosfatnog konverzijskog filma nazvanog fosfatni film,

 

Dakle, u određenoj mjeri kako bi se spriječila korozija metala, koristi se za bojanje dna prije bojenja, poboljšati adheziju i antikorozivnu sposobnost filmskog sloja, u procesu obrade hladnom metala kako bi se koristilo podmazivanje protiv trenja. "Saponifikacija fosfatiranjem" se odnosi na proces ponovnog saponifikacije nakon fosfatiranja. Općenito se koristi u procesima strojne obrade crteža ili istezanja. Nakon fosfatiranja film je obično 8-12 mikrona, a zatim u otopinu saponifikacije, a zatim povući ili rastegnuti. Saponifikacija ima za cilj dodatno povećanje performansi podmazivanja.

 

Dekapiranje, fosfatiranje, saponifikacija bešavnih čeličnih cijevi Operativni postupci kratak proces: kiseljenje-ispiranje pod visokim tlakom-fosfatiranje-visokotlačni ispiranje vodom-saponifikacija-sušenje-prebacivanje.


Par: Kako To utočište Inox & tanjur list 8k BA površinu?

Sljedeći: Karakteristike od nehrđajućeg čelika serije 200. \ t