Šta je najčešće korišćeno 304 analiza performansi cevi od nerđajućeg čelika?

Šta je najčešće korišćeno 304 analiza performansi cevi od nerđajućeg čelika?

Date:Nov 27, 2018

304 nerđajući čelik ima dobru prehladu, performanse toplotne obrade, može da koristi različite opšte hladne, termičke tehnologije obrade kovanog materijala, šipki, žice, ploča, trake i svile i drugih metalurških proizvoda, temperaturnog opsega od 900-1180 ℃. Praktična obrada je jednostavna, bez posebnih poteškoća, jer se dve vrste čelika lako mogu hladiti i očvršćavati, kada je hladna deformacija prevelika, neophodno je provoditi srednji tretman za žarenje, kako bi se olakšala dalja obrada.

304 管子性能分析 1

304 nehrđajućeg čelika cirkulacije cirkulacije tretman temperature od 1080-1100 ℃, režim hlađenja za vodu hlađeni ili vazdušno hlađeni.Predužna prerada srednje temperaturno žarenje je više od 850-970 ℃, izolacija za određeni vremenski period nakon vodenog hlađenja. Tkiva obrađenog čelika nakon čvrstoće su austenitne, a ponekad i mala količina ferita.

304管子性能分析 2.

304 Cevi od nerđajućeg čelika inhibiraju padavine karbida tokom zavarivanja i mogu biti zavarene primjenom opće metode.

304管子性能分析 3.

304 od nehrđajućeg čelika u procesu nanošenja, često se koristi u operacijama hladnog kalupa. Postoji mnogo faktora hladnog formiranja koji utiču na nerđajući čelik od 304, koji su takođe vrlo komplikovani. Što se tiče faktora metalizacije, uglavnom je sastav čelika, odnosno odnos hroma ekvivalentan niklovskom ekvivalentu, a izduženje u konvencionalnim svojstvima zatezanja je važan indeks karakterizacije.

304管子性能分析 4.

Široka upotreba prehrambene opreme, opće hemijske opreme, komponenti industrijskih postrojenja atomske energije itd. Odgovarajuće za dijelove dubokog probijanja i cijevi za prenošenje kisika, kontejneri i sl. Vozilo, auto dijelovi kućnih aparata za kućanstvo se također koriste u ovom čeliku. To je najveća proizvodnja i doziranje austenitnog nerđajućeg čelika, koji se koristi u proizvodnji dijelova tankih zidova, prenaponskih cijevi i konstrukcionih dijelova.Par: Cijena 2000mm širine nehrđajućeg čelika

Sljedeći: Šta uzrokuje da cijene čelika nastavljaju da se kreću niže